петък, септември 24, 2010

КФП 34 (2) - "Самите думи ухаеха на лято..."

"Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа. А сега, след като Дъглас вече знаеше, наистина знаеше, че е жив, и неспирно се движеше из този свят, за да го докосва и да го проучва от край до край, струваше му се съвсем редно и уместно част от новото му познание, една частица от този особен жътвен ден да бъде запечатана, за да я отворят в студения януари, когато навън снегът навява, когато слънцето се е скрило и вече седмици и месеци не се е появявало, когато вероятно някои от чудесата на света ще бъдат позабравени и ще трябва да се припомнят отново. Понеже това лято щеше да бъде лято на незнайни чудеса, той искаше да си го съхрани, да му наслага етикети, че да може всякога, щом поиска, да се промъкне долу в полумрака и да го пипне с пръсти.
И ето тук, подредено в редици, с мекия блясък на цветове, разтварящи се в ранно утро, със светлината на това юнско слънце, струещо през тънкото прашно покривало, тук ще стои виното от глухарчета. Погледнеш ли го в зимен ден, през снега бързо избуяват треви, дървесата се накичват с птици, с листа и цветове, сякаш рояк от пеперуди отдъхва, понесен от вятъра. И както се взираш, небето се променя от сиво в ясносиньо.
Вземи лятото в ръка, налей си лято в чашата, в мъничка чашка, разбира се, в най-мъничката детска чашка; смени сезона в своята кръв, като повдигнеш чашата до устните и в тях излееш лято."


Втората картичка за КФП 34 :). Това е и първи опит с quilling :). Имах опасения, че няма да се справя, но резултата ме изненада.

6 коментара:

 1. Много хубаво написано и казано.
  Картичката ти е много хубава, прекрасна идея.

  ОтговорИзтриване
 2. reni1506@abv.bg
  Моля те дай ми адрес,на който да ти изпратя картичката по случай 2 октомври.
  Ще чакам!

  ОтговорИзтриване
 3. Много обичам глухарчета, прекрасно се връзват с темата!

  ОтговорИзтриване
 4. Необичайно, нетипично и нестандартно решение! А текста ще го прочета в момента, в който съм в състояние, че ми е трудно сега съсредоточването върху буквите.
  Много ти благодаря за участието в предизвикателството!

  ОтговорИзтриване
 5. @Irena: Да, прекрасни са тези думи на Бредбъри :).

  @Рени: Още днес ще го пратя :).

  @Kaxala: И аз :) Колко венци съм сплела от тях... :)))

  @Creative: Идеята сама си дойде от двете снимки... Веднага се сетих за "Вино от глухачета" и лятото в бутилка :).

  ОтговорИзтриване
 6. Много интересно си вплела думи и образи! А глухарчето ти е прелестно :).
  Прекрасна картичка!

  ОтговорИзтриване