събота, септември 07, 2013

Първи рожден ден

Публикациите в блога хич ги няма напоследък. Не защото няма какво да покажа, а просто не остава време от други занимания. Картички през това лято се насъбраха изненадващо много - и с повод, и без повод, и по поръчка, и просто така - за удоволствие. 
В тази публикация ще ви покажа двете последно направени картички - за първия рожден ден на малката Ая. Едната беше към нашия подарък, а втората - към подаръка от баба и дядо :).  Върнахме се вкъщи вечерта преди рождения ден след неколкодневно отсъствие, бях много уморена, не успях нищо да сътворя и ми остана на разположение само сутринта на самия празник. Много рядко успявам за толкова кратко време да измисля и направя картичка, в повечето случаи ги обмислям дълго време, премятам хартии, елементи, но този път се наложи не само да се справям бързо, ами и цели две да са готови за това време :).
Прелистих си хартиите с мотиви, подходящи за детски картички, и в крайна сметка се спрях на лист с десен на облачета и летящи еднорози, тъй като имах жокер за едната картичка - "облаче" :). Изрязах с елипса само един летящ еднорог и добавих съвсем малко украса - панделка, висулка и камъчета. Получи се хем момичешка, хем не съвсем розова картичка :))).
Вътрешната страна оставих семпла с място за надпис.
Ще я включа в предизвикателството на Крейзито - Бинго (висулка, картинка, шаблон за рязане, а също и нарисуван шев и панделка).
За втората реших най-после да направя хартиена въртележка. Насъбрала съм тънки клечици, които чудесно стават за такива проекти, а и за едни други, които си чакат реализацията от няколко месеца и на които май скоро ще им дойде ред :))). Избрах една от чудесните двустранни хартии на ММЕ - в синьо, жълто и оранжево, и въртележката беше готова. Сложих малки шевчета - кръстат бод, които за съжаление не се получиха много добре - белият гел химикал прекъсваше на места или пускаше прекалено много. Добре, че поне на правия бод се справи малко по-добре.

2 коментара:

  1. Много готини! Това си е трудна задачка - за едно и също събитие, за едно и също човече - две различни картички! Браво! Супер си се справила! Въртележката е много готина! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Cute card! Thanks for joining us at The Crazy Challenges.
    /Pillan

    ОтговорИзтриване